Familjerådgivning och parterapi
Uppsala

Parterapi familjerådgivning uppsala.jpg

Familjerådgivning och parterapi är olika ord för samma sak. Det är samtalshjälp för par som har något som skaver i sin relation eller som vill komma vidare och utveckla relationen. Många gånger uppstår behovet av parterapi när någon eller båda upplever att relationen inte är så bra längre, men det kan även vara ett proaktivt sätt för att må bra i relationen.

Oavsett vilken fas ni är i eller varför ni behöver hjälp kan jag hjälpa er. Jag är utbildad socionom och psykoterapeut med lång erfarenhet av familjerådgivning och parterapi. Nu har jag min praktik nära Uppsala där jag i trevliga lokaler erbjuder samtal för par.

Anledningar till att söka familjerådgivning och parterapi i Uppsala kan vara:

  • Konflikthantering

  • Hjälp att skiljas på ett bra sätt

  • Reda ut om ni kan leva vidare tillsammans

  • Ett icke fungerande sexliv

Hur går familjerådgivning/parterapi i Uppsala till?

Parterapi uppsala.jpg

Min utgångspunkt är “här och nu”, med respekt och förståelse för att tidigare upplevelser kan påverka oss. Vi arbetar tillsammans för att hitta förståelse för varandra. Vi börjar med att ni var för sig får berätta hur ni ser på er situation som par.

  • Vad ser ni för problem och utmaningar?

  • Hur skulle ni vilja att er relation såg ut?

  • Och vad är ert mål med samtalen vi för?

Målen kan vara att kommunicera bättre, bråka mindre, lösa konflikter på ett bra sätt eller skiljas på ett bra sätt. Det beror helt på er situation, hur ni känner och var någonstans ni är i relationen. 

Det finns inga regler för hur vi utformar samtalen inom familjerådgivning eller parterapi, vi hittar det bästa sättet för just er. Min erfarenhet är att det kan hända mycket bra saker när en person, med värme och välvilja, kommer med frågor och tankar till ett par. Ibland är det eftertanke och förståelse som gör hela skillnaden, även om det krävs en hel del jobb för att nå förståelsen.

Min rekommendation är att vi ses en gång i veckan till att börja med. Detta för att vi ska komma ihåg tidigare möte och snabbt komma vidare i tankebanorna och samtalen. Efter hand kan det passa att träffas lite mer sällan. 

Ska hela familjen vara med under rådgivningen?

Nej, trots att det heter familjerådgivning är detta inget samtal som barn ska delta i. Familjerådgivning är parterapi, alltså endast för paret som har en relation. Har ni besvär i familjen som rör barnen är det en annan typ av samtal vi ska boka. 

Hur många samtal behövs?

Det beror helt på vad målet med samtalen är och hur långt ni har kommit i er relation. Behöver ni hjälp att lösa problem som har legat och skavt länge tar det vanligtvis längre tid att komma till rätta med det och få tillbaka relationen på rätt köl.

Du är varmt välkommen att höra av dig till mig för att känna efter om jag är den samtalspartnern ni letar efter. På hemsidan kan du boka ett gratis samtal där vi “känner” lite på varandra, du berättar vad det är du vill ha hjälp med och jag kan förklara lite djupare hur jag jobbar. Jag hoppas att jag kan hjälpa just er.